Skip links

Kwalitatief hoogwaardige en persoonlijke zorg zonder wachtlijsten

Tjarco Alta

Mijn naam is Tjarco Alta (1975)

Geboren en getogen in Hoorn Noord-Holland. Nadat ik de Academie voor Lichamelijke Opvoeding in Amsterdam heb afgerond ben ik geneeskunde gaan studeren aan de VU in Amsterdam. Ik heb mijn orthopaedie opleiding gedaan in het UMC Utrecht, Sint Antonius Ziekenhuis Nieuwegein en  OLVG Amsterdam.

Daarna heb ik me verder gespecialiseerd in schouder chirurgie tijdens mijn fellowships in Melbourne Australië en Nice Frankrijk. In 2014 heb ik mijn proefschrift verdedigd aan de faculteit Bewegingswetenschappen van de VU met de titel: “Kinematical Analysis of Reverse Shoulder Arthroplasty”. Voor dit proefschrift heb ik in 2015 de Didier Patte prijs toegekend gekregen van de European Society of Shoulder and Elbow Surgery (SECEC). Sinds 2015 werk ik in het Spaarne Gasthuis in Haarlem en Hoofddorp, een groot opleidingsziekenhuis, binnen de vakgroep orthopedie als schouder chirurg. Hier behandel ik het gehele pallet van schouderproblematiek: fracturen, prothesiologie en revisie-prothesiologie, instabiliteit, rotator cuff aandoeningen, AcromioClaviculaire (AC) problematiek en SubAcromiaal Pijn Syndroom (SAPS). In 2016 heb ik het traveling fellowship van de American Shoulder and Elbow Society (ASES) mogen doen.

Daarnaast ben ik sinds 2020 bestuurslid van SECEC, waar ik hoofd van de ‘Health Care Delivery Committee’ ben en sinds maart 2022 ben ik de vice-voorzitter van de Nederlandse Schouder en Elleboogwerkgroep (WSE) waarvan ik in maart 2023 de voorzitter zal worden.

Vanaf maart 2022 bied ik mijn kennis en kunde op het gebied van de schouder ook aan voor patiënten in de Flexclinics.

Orthopedisch chirurgen

Joris van der Lugt
Joris van der Lugt
Pieter Klitsie
Wouter Schaasberg
Jantine Posthuma de Boer

Plastisch chirurgen

Xander Bakker

Anesthesisten

Peter van Aggelen
Elisabeth Dierickx